Martini blog

16 jaanuar 2006

Templirüütlid ja Inglise kuningad

Kirjutan siia lühidalt, mis hiljuti loetud sai. Et endal meeles oleks ja võibolla teised ka lugenud siis hea arutada.

Priit Raudkivi - "Suurbritannia sünd"
Ma olin väga üllatunud seda lugedes. Peamiselt iseenese üle. Mulle on küll ajalugu meeldinud aga ma ei ole kunagi suutnud sellest raamatuid lugeda. Ja nüüd läks nii lihtsalt. Väga dramaatiline on see kunigate värk. Nagu seebikas, kus kõik on omavahel sugulased ja tohutu intriigitsemine käib pidevalt. Neile kes ei viitsi linki vaadata ütlen, et tegemist on Stuartite dünastia esimeste kuningatega: James I ja tema poja Charles I looga. Ühes sellega ka Suurbritannia tekkimise looga. Nimelt oli James I kuningas, kes ühendas Shotimaa ja Inglismaa.
Ja lõpus võis peaaegu nutma hakata kui Charles I pea kehast lahti võeti.

Ja siis enne seda lugesin veel:
Karen Ralls - "Templirüütlid ja Graal. Rüütliretked"
Esialgu meenus Da Vinci Kood ja muu säärane värk. Tegelikult oli aga päris asjalik ülevaade Templirüütlite ajaloost. Lõpuks muidugi ka hunnik erinevaid teooriaid graali ja muude värkide kohta. Tunda oli, et preili/proua Ralls tunneb sügavat poolehoidu Templirüütlite suhtes. Kuidas neile ikka liiga tehti kui nad laiali saadeti ja mõnedel pea maha võeti. Ja milline piinamine - issand. Aga kui see ajalooline osa vähegi tõele vastab siis oli kasulik lugemine.

Kui kõik selle intriigitsemise ja poliitika Dragonisse viitsiks sisse tuua, saaks ühe väga keerulise seikluse.

2 Comments:

  • Raudkivil on samast seeriast veel mingi raamat - Inglise kuningad vms., mis võtab inglise dünastiad läbi Roomaajast kuni Elizabethini.

    Ja ära seda templirüütlite asja VÄGA tõsiselt ka võta...

    By Anonymous Anonüümne, at 9:57 AM  

  • Ma tean jah. Olen seda, "Cesarist Tudoriteni" isegi lugenud kunagi. Kolmas raamat oli ka veel samast seeriast aga hetkel ei meenu pealkiri.

    Väga tõsiselt ei võtagi. Üritan mõnda drägoni seiklusesse sisse surada.

    By Blogger Martin, at 12:30 PM  

Postita kommentaar

<< Home